dimarts, 24 de juliol del 2018

Impunitat reiterada

Reiteradament, cas rere cas de violència i/o agressió sexual i fins i tot davant violacions, s’ha posat sempre i en primer lloc en dubte la noia, el seu estat en cas de succeïr de nit, i la seva vestimenta a l’hora de trobar-se amb l’agressor. Sí, des dels mitjans de comunicació fins a la conversa dels dos veïns del teu bloc. Aquests primers pel “populisme” i pel què comporta assegurar-se una desena de programes, i els segons per la cultura creada i alimentada dins una societat guiada per un Estat capitalista i patriarcal.
Sota el lema “La Manada som nosaltres”, les dones, amb un clam soror, diem prou davant actituds de superioritat que vivim durant el nostre dia a dia; a les aules, al carrer, de festa i a casa. Diem prou davant una justícia malmesa, pervertida, encegada i articulada per un govern putrefacte i conformista. Passem a l’acció per ser escoltades, respectades i, sobretot, per deixar de ser menystingudes.
La jove, que al contrari del que digui la sentència sí va ser violada, ens pot recordar a un San Fermín de l’any 2008. Diego Yllanes i Nagore Laffage es van conèixer i van decidir anar al pis d’ell, on ella va negar qualsevol tipus de consentiment per mantenir relacions sexuals i on ell, sense cap mena de vacil·lació, va colpejar-la trenta-vuit cops posteriorment d’haver-la violat. Va ser condemnat a dotze anys i mig per homicidi i no per assassinat ni violació, com el cas de La Manada. Avui, el Diego podria ser el teu psiquiatre; la Nagore, assassinada a mans d’aquest psiquiatre. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada